Voor wie?

In mijn praktijk begeleid ik kinderen en volwassenen bij het terugvinden vinden van hun kracht, zelfvertrouwen en levensvreugde. Ik ondersteun hen bij de bewustwording van blokkades en het doorzien van patronen die hun leven in de ban houden.

Wij dragen allemaal ervaringen en herinneringen in ons die ons hebben gevormd. Deze ervaringen kunnen versterkend werken op ons levensgeluk maar ook ondermijnend. Wij streven allemaal naar een optimale benutting van onze capaciteiten en potentie en willen leven zoals we zijn.

De weg die wij afleggen gedurende ons leven, is een prachtige reis. Soms neemt het leven wendingen die diep in ons systeem sporen achter laten en raken we verstrikt in gedachten, overtuigingen en angsten. Niet onze kracht en ons licht, maar onze angsten en pijn worden leidend in ons leven en bepalen onze keuzes. Het is fijn wanneer er mensen op onze weg zijn, die ons kunnen ondersteunen om terug te keren naar onze oorsprong, de draad op te pakken en verder te reizen.

Ik zie mijn praktijk als een pleisterplaats, waar u en/of uw kind kan reflecteren, bewustworden, oefenen, inzien en helen. Ik kijk er naar uit u te verwelkomen!

Kinderen

Wanneer uw kind kind problemen ervaart en u heeft het gevoel dat wat extra ondersteuning nodig is bent u van harte welkom.

In mijn praktijk maakt uw kind een reis. Uw kind kiest hiervoor zijn eigen route uit. Het traject wordt mede bepaald door de leeftijd en de aard van de problemen van uw kind.

Zo komt het vaak voor dat kinderen met hele concrete opdrachten naar huis gaan wanneer dit past bij de aard van de problemen en zij op een leeftijd zijn om gericht te kunnen oefenen.
Een voorbeeld hiervan is een hoogsenstief meisje met slaapproblemen. Met haar heb ik gewerkt aan  het vormen van rituelen en energetische oefeningen om de indrukken van de dag te verwerken en zich te durven overgeven aan de nacht. 

Vaak worden de problemen ook aangepakt door gebruik te maken van een metafoor dat uw kind zelf uitkiest. Als voorbeeld hiervan heb ik een traject met een zeven jarig jongetje begeleid die altijd aan de zijlijn bleef staan in contact met vriendjes. Hij ervoer zichzelf als een onzichtbare vlinder. Gedurende het traject werd hij steeds meer zichtbaar. Aan het einde stond de vlinder te prijken op een sokkel en hij stralend in zijn dagelijks leven!

Volwassenen

Wij volwassenen hebben vaak de neiging veel te willen vertellen, steeds weer dezelfde gedachten te herhalen.  Met deze gedachten en verhalen creëren wij onze waarheid en die gaan we leven. De kunst is nu deze gedachten en overtuigingen te belichten en te zien of ze voor of tegen ons werken.

In mijn praktijk gaat u naast het praten en het analyseren van uw problemen ook aan de slag. Via lichaamsgerichte oefeningen en visualisaties komt u in contact met patronen en overlevingsmechanismen die u ooit hebben gediend, maar nu vaak meer belemmerend werken op uw levensgeluk. U wordt zich meer bewust van deze patronen en mechanismen. Door deze bewustwording kan er een verschuiving plaats vinden en kunt u de weg vrij gaan maken voor een nieuwe kijk en daardoor nieuwe richting.

 

Werk van kinderen