Energetisch werk

Alles is energie! Bij deze uitspraak hebben mensen verschillende associaties. De een ‘gelooft’ erin dan ander niet.

Wat we allemaal kennen is het gevoel dat bepaalde activiteiten, gedachten, situaties en mensen je kunnen geven. Soms voel je dat je ‘leegloopt’ en soms voel je je enorm geïnspireerd en loop je over van energie.

Voeding, gedachten, ervaringen, gewoonten, hebben invloed op ons energie systeem. De kans van slagen bij een examen wordt bijvoorbeeld een stuk minder wanneer iemand van tevoren de overtuiging heeft dat iets zeker niet zal lukken.
Dit soort negatieve gedachten trekken ongewenste situaties aan en maken dat de gewenste situatie uit blijft. Het haalt de groei uit je ontwikkeling en zorgt ervoor dat jouw systeem zich inlaat met negatieve energie.

Energie trekt energie aan met een vergelijkbare trilling. Dat betekent dat wij onszelf in onze omgeving weerspiegeld zien. Dat wat wij als negatief ervaren in onze omgeving kan ons een schat aan inzicht verschaffen in onszelf. Soms worden we wakker en vragen we ons af, wat doe ik hier, wil ik dit werkelijk? En hoe ben ik terecht gekomen. Dat is de eerste stap naar groei en het vrijmaken van jouw levensenergie.

Op dit soort momenten kunnen we kiezen om als een rat te blijven rennen is ons rad, of eruit te stappen en te kijken naar de achtergrond en de dieper liggende patronen en overtuigingen die ontstaan zijn uit vroege ervaringen en die ten grondslag liggen aan de situatie waarin wij ons bevinden.

In mijn praktijk gaan wij lichaamsgericht aan de slag. Je wordt dicht bij jezelf gebracht en gaat in je lichaam ervaren waar de energie stroomt en waar niet. We staan stil bij de plekken waar het niet stroomt, waar de blokkades zich bevinden, en gaan samen zien wat daaraan ten grondslag ligt.
Soms hebben wij delen van onszelf of kwaliteiten losgelaten omdat er geen ruimte voor was of omdat het onveilig was dit deel te leven. In mijn praktijk gaan we deze energie terughalen zodat hij weer geleefd kan worden.
Daar waar het donker is wordt een lichtje opgestoken en gekeken naar dat wat nog opgeruimd mag worden. De client onderzoekt, ervaart en ontdekt zijn kracht. Ik ben erbij en ondersteun het proces.